Gi gass som en ekte Pokémon-mester, og gå fra level 1 til 25 på KUN 1 døgn!

Ok, så krever et slikt resultat at du spiller kontinuerlig i løpet av det døgnet. Det å spille 24 timer sammenhengende er kanskje ikke noe så veldig mange har tid eller ork til å gjennomføre... ikke er det helsemessig sunt i lengden heller. Men poenget står seg likevel. Denne strategien er særdeles effektiv for å gå raskt opp i level!


Under ser du noen enkle retningslinjer for hvordan du kan få til like effektiv exp-sanking som meg på den samme ruta som jeg har lagt opp.

Som du kan se over, er dette en rute med mange pokéstops, og pilene jeg har markert gir deg en indikasjon på hvordan du bør bevege deg i ruta. 

Røde og blå piler viser her hvordan jeg ville beveget meg på vei tilbake fra det røde ansiktet og tilbake igjen fra det blå ansiktet. Etter dette er det bare å gjenta bevegelsesmønsteret mens du implementerer prinsippene jeg belyser under.

Jevnt tempo:

Hele poenget med å holde et jevnt tempo underveis er å dra mest mulig nytte av fordelen du har ved å klekke 9 egg om gangen med Lucky Egg aktivert. Jo mer du beveger deg i en god flyt desto mer effektivt vil du evne å gå opp i level når du anvender denne strategien. Sykkel går også fint an å nytte, men gjør det vanskeligere å få tid til å håndtere alt du egentlig trenger å håndtere mellom pokèstoppene.

Prioriter riktig for deg:

Pass på at du forstår prioriteringene dine underveis. Hvis du har flere pokémon ved pokéstops du passerer, lønner det seg som regel å ta pokéstoppene først, for deretter å fokusere på pokémonene. Unntakene melder seg naturligvis i de tilfellene det gledelig nok spawner sjeldne/sterke pokémon du ønsker å fange/trenger. Siden pokèmon kan forsvinne ved at du tar pokéstoppet først, må du vite hvordan du skal prioritere rett for deg i forskjellige settinger. Vurder nøye hva som er riktige prioriteringer for deg og spill deretter. Din spillestil fremkommer også tydeligere gjennom erfaring, så ikke vær redd for å hoppe i det.

Personlig så foretrekker jeg å holde meg i bevegelse og heller gå glipp av en "ubetydelig" pokémon eller to, til fordel for å stoppe opp ofte og bruke mye tid og ressurser på pokémon jeg fanger mye av på ruta ellers.

Hvilke pokèmon fanger jeg i hvilken rekkefølge?

Når det kommer til prioriteringer av hvilke pokèmon du bør fange først når du har flere å velge mellom, så ville jeg så og si alltid valgt lavkost pokèmon først. Lavkost pokèmon er helt enkelt pokèmon som er billig å utvikle èn gang. Nok en gang er unntaket når det dukker opp pokèmon du virkelig trenger/ønsker, og her handler det nok en gang om å prioritere hva som er riktig for deg.

Her i situasjonen med Henrik.

Jeg har virkelig prioritert knallhardt et par ganger, og et godt eksempel på hvordan en slik prioritering kan se ut fremkommer for eksempel 14 min og 14 sek ut i denne videoen med Flippklipp når Henrik får en Aerodactyl på incense.

 

Siden jeg ikke ser noen spesiell nytteverdi i Aerodactyl utover å fylle pokèdexen med den, ville jeg her definitivt valgt å fange Pidgey først. Pidgey er en av de pokèmonene som er billigst å utvikle, noe som gjør at du hyppigere vil få 1000 exp for å utvikle den med Lucky Egg. Denne Pidgeyen forsvant nok også fra kartet etter forsøket på å fange Aerodactyl grunnet at vi beveget oss utenfor dens spawn-radius. 

Aerodactyl ville på den andre siden ha blitt værende en del lenger på kartet selv om vi beveget oss vekk fra den, selv etter at vi var ferdig med å ha fanget Pidgey. Dette fordi pokèmon som spawner på incense blir mye lenger på kartet enn pokèmon som spawner i det frie. I denne situasjonen ville det derfor vært mer exp-effektivt av Henrik å prioritere Pidgey først.

Om jeg så visste at Aerodactyl hadde forsvunnet ved å ha fanget Pidgey først, så hadde nok jeg likevel gått for å fange Pidgey. Her må man dog selv føle på hvor hardt man ønsker å prioritere exp-fokus foran gleden av å anvende sitt pokèballrepertoar på en gigantisk forhistorisk reptildinosaur ;)

Raskt oppsummert:

 • Du får mye exp og går raskt opp i level.
 • Du klekker MANGE egg.
 • Du samler bra med stardust fra pokémon og egg.
 • Du samler bra med candy fra pokémon og egg.
 • Dette er en meget aktiv måte å spille Pokémon Go på, som er sunt for kropp og sjel.
 • Du må investere i Incubators, Lucky egg og Insence for å få så god effekt som jeg forespeiler.
  • Hvis du ikke ønsker å bruke noe penger her så kan du likevel kjøre samme stil, men bare spare opp alle utviklingene dine til du kan utvikle alt på en gang senere.
 • Metoden er kanskje mest tilpasset solo-play, men utelukker ikke at man kan spille sammen med andre.
  • Personlig har jeg ikke noe i mot å plugge i noen motiverende toner og traske timesvis i min egen verden ;)

For ytterligere spørsmål eller innspill til ruta, kan dere skrive til meg på min Facebook-side :)

Lykke til! :D

Zenjoakim

Zenjoakim - Pokémon Master

Zenjoakim - Pokémon Master

BOJA!!! Vær hilset kjære venner og Pokemon GO-tilhengere!:D:D:D

Jeg får mye herlige spørsmål og henvendelser fra ivrige Pokemon GO-spillere daglig. Dette er ofte spørsmål som hvor det er best å gå for å gå raskt opp i level, hvilke Pokémon man burde utvikle i forskjellige situasjoner eller gode tips og triks. Etter å ta tenkt litt på det så har jeg bestemt meg for å gjøre en greie ut av det... Så nå går jeg "public" som Zenjoakim - Pokemonmesteren!! ;) ;););dsda

Min ambisjon med Pokémon GO er ikke så ulik enhver guttedrøm; nemlig å reise verden rundt og fange dem alle! ;Jeg ønsker å skape herlige arenaer for å fremme et større sosialt mangfold og samhold, coache/trene andre pokémontrenere og bidra til økt spillglede i Pokemon GO-verdenen! Jeg er overbevist om at jeg kan hjelpe mange mennesker med å øke sin livglede og livskvalitet gjennom dette spillet, så da kjører jeg på og ser hva jeg får til! ;

Det er ingen tvil om at Pokémon GO har opptatt så og si hele min tid i sommerferien, noe som har vært et aldri så lite eventyr i seg selv! Jeg har aldri vært mer aktiv i en så lang periode i hele mitt liv, og ikke minst så har jeg fått mange nye og noen veldig gode venner i prosessen. Kombinasjonen av en aktiv livsstil med det sosiale oppleves både helsemessig sunt og sosialt givende, og jeg ønsker å dele mine erfaringer og kunnskap med alle som ønsker en mer aktiv og sunnere livsstil både fysisk og mentalt.:) Med min bakgrunn fra Forsvaret og nåværende erfaring som coach og mentaltrener, føler jeg meg godt skikket til å hjelpe mennesker på begge fronter :) : ::):)

Instinct-spillere er flinke til å samles og skape god stemning :) Her ved Pokegymmen på Aamodt bru. 

Instinct-spillere er flinke til å samles og skape god stemning :) Her ved Pokegymmen på Aamodt bru. 

Det er viktig å ta vare på føttene underveis ;)

Det er viktig å ta vare på føttene underveis ;)

Siden jeg installerte spillet 13. juli, har jeg tilbakelagt ca. 1700 kilometer totalt, hvorav ca. 85 % har vært til fots og ca. 10% har vært med sykkel. De resterende 5 prosentene har vært med kollektiv transport som trikk og buss. Det tar på kroppen å være såpass aktiv, og det har vært helt essensielt med godt fottøy kombinert med variert aktivitet for at la kroppen få sin nødvendige hvile og restitusjon. 

På et tidspunkt senere i juli skrudde jeg opp tempoet og anvendte det jeg anså som den mest effektive måten å levle på. Etter en lengre periode med et knalltøft hardkjør, og med et mål for øye om å tukte de beste, inntok jeg endelig 1. plassen på Norgesrankingen 8. august :)

https://www.pokeforum.no/…/…/hard-kamp-pa-toppen-ny-1-plass/

For utenom en liten "skjevoppdatering" fra Pokeforum.no, føler jeg er det trygt å slå fast at jeg har holdt førsteplassen som Norges beste dokumenterte Pokémon Go-mester siden :)

I dag er det ingen fungerende rankingliste som krever dokumentasjon for å kvalitetssikre om spillere jukser, så jeg tror det vil tilføre spillet ytterligere spillglede når Niantic oppretter en egen rankingliste uten juksere. Niantic har allerede angrepet jukseproblematikken på en meget gjennomslagskraftig og overbevisende måte. Niantic har også mye erfaring med hvordan å angripe denne problematikken fra Ingress, så dette er en kamp jeg er helt overbevist om at Niantic vil vinne - og da blir det virkelig morsomt! ;)  :D;)  (

Det skjer mye for min del i forbindelse med Pokemon GO om dagen, og jeg kommer til å bruke Facebooksiden og denne bloggen til å oppdatere alt som kan være av interesse :) Kom gjerne med innspill underveis på hva som kunne vært morsomt å lese eller se mer av - innspill tas i mot med stor takk! :)

Jeg kan allerede nå nevne at FlippKlipp-gutta fra NRK Super kommer til meg i morgen (onsdag) for å lage et herlig show! Her får dere se meg i aksjon, hvordan sosiale bånd knyttes samt bli med Eliteteamet vårt på gymraid! Det blir knallbra!

Så stay tuned folkens, og ha det fett på Pokemon GO-veien! ::D (

Zenjoakim